Архипастирска поука владике Силуана

Поштовани посетиоци интернет портала Информативне службе Епархије бачке, благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког г. Иринеја, препоручујемо Вашој пажњи – као вид духовне утехе и охрабрења у овим данима ванредног стања изазваног пандемијом вируса корона – архипастирску поуку епископа Силуана, објављену на званичном Фејсбук профилу Митрополије аустралијско-новозеландске.

Не треба да бринемо! Господ ће нас научити и просветлити, али, наравно, треба да будемо мудри као змије, а безазлени као голубови; да поштујемо законе, али да у исто време – нађемо начине како да не прекидамо наш светотајински литургијски живот. Ми, као Црква, Митрополија, потрудићемо се да нађемо начина да вас причестимо, идући ка великом и славном Празнику Христовог Васкрсења, тако да се требамо сви наоружати молитвом, стрпљењем, вером. Литургија није само један локални догађај. Литургија је космички догађај, и зато – са угла хришћанског посматрања овога света и овога свега што се дешава око нас – ми видимо ово као један велики испит наше вере и један тренутак да се мало саберемо, да се преиспитамо, да се смиримо, да нађемо покајање у своме срцу, да преиспитамо свој живот и да видимо какав је тај наш живот наспрам Јеванђеља Христовог и вечности Његове. Све је то, браћо и сестре, на духовну корист нашу, поручио је владика Силуан.

Благодаримо Епископу Митрополије аустралијско-новозеландске г. Силуану на благослову да објавимо ову дивну поуку на званичном сајту Информативне службе Епархије бачке.

Архипстирска поука владике Силуана

Print Friendly, PDF & Email