Исповест свештенства Епархије бачке

У понедељак, треће седмице Часног поста, 16. марта 2020. године, после јутарњег богослужења у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду, свештеници архијерејског намесништва новосадског првог приступили су светој Тајни исповести.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког г. Иринеја, свештенике је исповедио протопрезвитер-ставрофор Слободан Марковић, умировљени парох косјерићки.

После извршене свете Тајне исповести, прота Слободан је подсетио свештенство о значају покајања и пожелео је присутним свештеницима и ђаконима да у здрављу душе и тела дочекају празник Христовог Васкрсења.

Протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први, захвалио је проти Слободану Марковићу на указаној љубави и труду.

Свештеници су, заједно са својим исповедником, у свечаној дворани Црквене општине новосадске, провели душекорисно време у разговору на духовне и пастирске теме.  

[carousel_slide id=’10336′]

Истога дана, после вечерњег богослужења и Великог повечерја у Световазнесењском храму у Горњем Ковиљу, свештеници архијерејског намесништва новосадског другог приступили су светој Тајни исповести. Беседећи, протопрезвитер-ставрофор Слободан Марковић је истакао значај истинског покајања за свештеника и свештеничку службу, говорећи да свештеник треба да лечи своју душу како би имао снаге да се моли и бори за спасење својих парохијана.

Протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, захвалио је проти Слободану на указаном  труду и љубави. После свете Тајне исповести уприличена је трпеза љубави у просторијама Светосавског дома.  

[carousel_slide id=’10340′]

У уторак, треће седмице Часног поста, 17. марта 2020. године, у Световазнесењском храму у Суботици, после јутарњег богослужења, свештенство суботичког и сомборског намесништва приступило је светој Тајни исповести.

Свештенике је исповедио протопрезвитер-ставрофор Слободан Марковић, умировљени парох косјерићки.

Поучном беседом присутним свештеницима се обратио прота Слободан, а протопрезвитер Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички, захвалио је оцу Слободану Марковићу на указаном труду и поверењу. После свете Тајне исповести уприличена је трпеза љубави.

Свештенство оџачког и бачкопаланачког намесништва светој Тајни исповести је приступило 18. марта 2020. године, у Световаведењском храму манастира Бођани.

Протопрезвитер-ставрофор Слободан Марковић, умировљени парох косјерићки, који је исповедио свештенике, указао је на смисао благословеног периода Часног поста и на значај покајања.

У име присутног свештенства, благодарност проти Слободану је изразио протонамесник Душан Ђукић, архијерејски намесник оџачки.

У четвртак, треће седмице свете Четрдесетнице, у Светодимитријевском храму у Шајкашу, после јутарњег богослужења светој Тајни исповести приступили су свештеници архијерејских намесништава: жабаљског, бечејског и врбашког.
Протојереј-ставрофор Слободан Марковић, који је исповедио свештенике, подсетио је на потребу духовне будности у времену многих искушења и пожелео свима да, у духовној радости и сваком здрављу, дочекају Празник за који се свим бићем добрим подвигом подвизавају – Васкрсење Сина Божјега.

Print Friendly, PDF & Email