Епископи Иринеј и Исихије на слави владике Фотија

У среду, 16/29. јануара 2020. године, на празник Часних верига светог апостола Петра, епископи бачки Иринеј и мохачки Исихије узели су учешће у молитвеном прослављању Крсног имена Епископа зворничко-тузланског г. Фотија.

На светој архијерејској Литургији у Петропавловском храму у Бијељини началствовао је Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, а саслуживали су Преосвећена господа епископи осечкопољски и барањски Херувим и мохачки Исихије, монаштво и свештенство више епархија Српске Православне Цркве.

Заблагодаривши епископима који су својим присуством духовно обогатили празничну радост, епископ Фотије је пригодном беседом поздравио верни народ и поучио о смислу празника Часних верига светог апостола Петра. Данашњи празник нас поучава да не могу силе земаљске и силе људске стати на пут проповеди Јеванђеља. Оно што је Бог наумио да објави свету, то ће се десити. Мисија апостола Петра није могла да се прекине његовим бацањем у тамницу, јер је он требало да проповеда Јеванђеље по читавој Малој Азији, Палестини и да стигне до Рима и даље, истакао је владика Фотије.

После свете Литургије, у просторијама Владичанског двора, Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим благословио је славске дарове, у присуству епископâ: бачког Иринеја, зворничко-тузланског Фотија, крушевачког Давида, мохачког Исихија умировљених епископа Константина и Василија, монаштва и свештенства наше помесне Цркве, као и многих других угледних личности.

[carousel_slide id=’8996′]
Print Friendly, PDF & Email