Нећемо законе који озакоњују безакоње

Патријарх Иринеј упућује молитве Господу да уразуми људе који воде Црну Гору да прекину са насиљем и отимањем црквене имовине и пружа пуну подршку архијерејима, свештенству, монаштву и вернима Српске Православне Цркве да се на сваком месту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране Српске Православне Цркве.

Свети Архијерејски Синод: Као што је већ речено у званичном саопштењу Светог Архијерејског Сабора, то и сада понављамо да смо против предлога Закона којим представници власти у Црној Гори желе да од митрополије и епархија Српске Православне Цркве насилно одузму цркве и манастире и њихову имовину и чијим одредбама би се укинуло неотуђиво право сваког појединца на слободу вероисповести и савести.

Великим молитвеним црквено-народним сабором у Никшићу 21. децембра 2019. године, који је започео светом архијерејском Литургијом у Саборном храму Светог Василија Острошког у 9 часова, Српска Православна Црква и верни народ исказали протест против понижавајућих и дискриминаторних одредби Предлога закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори.

Извор: http://www.spc.rs

Print Friendly, PDF & Email