Уведен у дужност нови парох у Кисачу и Степановићеву

Протопрезвитер Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, служио је свету Литургију у недељу, 8. децембра 2019. године, у храму Света Три Јерарха у Кисачу, уз саслужење протопрезвитера Винка Стојаковића, досадашњег пароха у Кисачу и Степановићеву, и презвитера Жељка Ерића, новопостављеног пароха у наведеним местима.

После прочитаног јеванђелског одељка својственог за ову – двадесет и пету недељу по Педесетници, прота Бранислав је протумачио присутнима причу о милостивом Самарјанину, из светога Јеванђеља по Луки, наглашавајући потребу подвига спасоносне и делатне љубави према Богу и ближњему, а не само декларативне.

После отпуста свете Литургије архијерејски намесник новосадски други је прочитао две одлуке Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја о пензионисању оца Винка, на основу испуњених услова за одлазак у пензију, и о постављењу презвитера Жељка Ерића за парохијског свештеника при храмовима у Кисачу и Степановићеву. Спроводећи у дело наведене одлуке надлежног Епископа прота Бранислав срдачно је пожелео оцу Винку срећне и благословене дане у мировини, а речи добродошлице упутио је оцу Жељку, истакавши да се свештенопастирско служење наставља и ван активне службе свештеника. 

Обојица свештеника су заблагодарили Епископу бачком на указаном поверењу и благослову за служење у својству пароха у Кисачу и Степановићеву.

[carousel_slide id=’6112′]
Print Friendly, PDF & Email