Празник Светога Јована Златоуста у Вилову

Протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ Световазнесењског храма у Новом Саду, служио је свету Литургију у уторак, 26. новембра 2019. године, на празник Светога Јована Златоуста, у храму Светога краља Стефана Дечанског у Вилову.

За певницом су појали штићеници Заједнице Земља живих и презвитер Даниел Кобиљски, надлежни парох. По прочитаном јеванђелском одељку беседио је прота Бранко.

Након заамвоне молитве служен је помен пострадалим Виловчанима у злогласној Рацији 1942. године и извршено је освећење спомен-плоче пострадалима, која је постављена у центру Вилова. Литургији су присуствовали: господин Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за културу и односе са Црквама и верским заједницама, господин Александар Кутузов, начелник Сектора за финансије у Општини Тител и господин Данко Панић, председник Месне заједнице Вилово. Представници Општине Тител и потомци пострадалих у Рацији положили су венце на спомен-обележје. Господин Мирослав Илић је подсетио присутне на важност очувања сећања на жртве геноцида.

[carousel_slide id=’5496′]
Print Friendly, PDF & Email