Књига ђакона Бојана најпродаванија књига за децу на Међународном сајму у Београду

„100 Сизифових правописних правила“ – назив је најпродаваније књиге за децу на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду, а њен аутор је ђакон Бојан Јовановић.

На забаван и једноставан начин, ђакон из Епархије зворничко-тузланске приближио је правописна правила малишанима, али и старијим генерацијама. Ово је моја прва књига. Вјеровао сам у овај пројекат, јер је правопис нешто што је свакодневно у употреби. Армија људи који прате мој рад на социјалним мрежама ми је била мотив да размишљам о књизи. Са великим нестрпљењем смо сви очекивали реализацију. Много љубави, знања и труда сам уложио у борбу за правопис српског језика. Тај труд Бог препознаје и даје ми снагу. Црква је одувијек била чувар писмености и образовања, тако да је ово важна мисија Цркве. У мору бескорисног садржаја на интернету, одлучио сам да направим спој цртежа и образовања и успио сам у томе. Данас више од 80.000 људи прати моје странице и знао сам да ће ме подржати у овом пројекту, навео је ђакон Бојан.

Он је истакао да је, у сарадњи са издавачком кућом Вулкан из Београда, представио два пројекта на Међународном београдском сајму књига. Први пројекат је књига о правопису, тачније у њој се налази сто илустрација о правопису које сам стварао протекле четири године. Назив књиге је „100 Сизифових правописних правила“. Други пројекат је такође за све узрасте, ријеч је о познатим картицама издавачке куће Вулкан, серијала „Учим и играм се“, назив картица је „Сизифова правописна правила“, објаснио је ђакон.

Извор: https://www.eparhijazt.com

Print Friendly, PDF & Email