Свеноћно бденије у храму на Телепу

Свеноћно бденије са светом Литургијом служено је на дан Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра 2019. године, у цркви Светих Ћирила и Методија на Телепу у Новом Саду.

Светом Литургијом је началствовао презвитер Вељко Васиљев, парох палићки, а саслуживали су протонамесник Велимир Врућинић, настојатељ храма на Телепу, презвитер Лео Малешевић, парох у Каћу и ђакон Бранко Бандобрански.

Десну певницу је предводио протопсалт др Владимир Антић, доцент Православног богословског факултета Универзитета у Београду, а са њим су певали појци Православног богословског факултета Универзитета у Београду. У левој певници су били појци Телепског храма, на челу са г. Филипом Поповићем.

Најлепше песме су спеване у част Пресвете Богородице која је показала љубав, смирење и послушност Господу нашем, и Господ ју је удостојио да целом свету довека благовести љубав Његову. Место сусрета Господа, Пресвете Богородице, светитеља Божјих и свих људи јесте на светим богослужењима у Цркви, а врхунац сједињења је у Евхаристији и причешћивању Телом и Крвљу Господњом. 

[carousel_slide id=’3317′]

Господи воззвах, пева десна певница, појци факултета

Да исправитсја, поју појци Телепског храма

Print Friendly, PDF & Email