Предавања за новопостављене епископе Руске Православне Цркве

У понедељак, 14. октобра 2019. године, у Москви је почео циклус редовних предавања (курсева) за новопостављене архијереје Руске Православне Цркве. Главни део свих активности ће бити реализован у Новоспаском ставропигијалном манастиру у Москви. Предавања ће бити одржана и на Богословском институту за постдипломске студије Свети Кирило и Методије у Москви, у Сретењској духовној семинарији и у Епархијском  дому у Москви – главном здању Православног универзитета Светог Тихона.

У циљу подробнијег проучавања свих особености архијерејског богослужења, новопостављени епископи ће служити архијерејске Литургије у московским храмовима и манастирима. На празник Покрова Пресвете Богородице, 1/14. октобра 2019. године, у Покровском манастиру у Москви, новопостављени епископи су саслуживали Његовој Светости Патријарху московском и све Русије г. Кирилу.

Основни циљ предавања организованих за новопостављене епископе је проучавање питањâ која се тичу епархијске управе, односâ са епархијским свештенством, државном влашћу, друштвом и медијима, сарадње са телима Светог Архијерејског Синода, као и детаљније сагледавање ставова Руске Православне Цркве у вези са различитим актуелним темама и проблемима.

Предавања (курсеви) ће трајати до 24. октобра, када ће се новопостављени епископи састати са Предстојатељем Руске Православне Цркве.

Извор: http://www.patriarchia.ru
(Приредио Милан Бандобрански)

Print Friendly, PDF & Email