СЛАВА ХОРА „СВЕТИ РОМАН МЕЛОД“ ИЗ СУБОТИЦЕ

На дан празновања преподобног Романа Слаткопојца, у понедељак, 14. октобра 2019. године, у Световазнесењском храму у Суботици прослављена је слава црквеног хора Свети Роман Мелод. Вечерњим богослужењем је началствовао протојереј Драган Стокин, настојатељ Световазнесењког храма, који је и благословио славске дарове – колач и жито.

Црквени хор Свети Роман Мелод почео је са радом 1999. године при храму Вазнесења Господњег у Суботици. Хор негује православну духовну музику, редовно учествује на недељним и празничним богослужењима у Световазнесењском храму, као и на многим свечаностима, фестивалима и догађајима од значаја за очување традиције хорског певања.

Хор је добитник награде на Фестивалу Мајске музичке свечаности одржаном 2012. године у Бијељини, где је проглашен за најбољи хор у категорији камерних хорова, потом награде Војислав Илић добијене 2013. године на Фестивалу Хорови међу фрескама, као и многих других признања.  

Сваке године хор Свети Роман Мелод организује традиционални добротворни концерт 14. јануара у Суботици, а од 2016. године и Хорски фестивал духовне музике. Хор је 2014. године издао први ЦД под називом Славопој.

Хором диригује професор Драгана Николић.

[carousel_slide id=’3261′]
Print Friendly, PDF & Email