У Гардиновцима прослава 800 година аутокефалије Српске Православне Цркве

У недељу 12. по Педесетници, 8. септембра 2019. године, у парохији гардиновачкој је прослављен велики јубилеј – 800 година аутокефалије Српске Православне Цркве.

После вечерњег богослужења, којим је началствовао протонамесник Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски, у дворани биоскопа у Гардиновцима уприличен је културно-уметнички програм у организацији Црквене општине гардиновачке и Месне заједнице Гардиновци.

Присутни су имали прилику да виде и чују наступе: Певачког друштва Сарке из Гардиноваца, чланове претходног састава гардиновачког форклора и хора Свети Георгије из Бечеја. Поздравивши домаћине сабрања, учеснике културно-уметничког дела програма и госте, јереј Станко Лакетић, професор Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, говорио је о томе шта аутокефалија представља за Српску Православну Цркву и која је улога Светога Саве и Светосавља у животу наше помесне Цркве.

Јубилеј – 800 година аутокефалије наше помесне Цркве, прославља се у току 2019. године у свим местима архијерејског намесништва жабаљског.

Print Friendly, PDF & Email