Храмовна слава у Хоргошу

Верни народ Хоргоша је молитвено и радосно прославио храмовну славу – празник Преображења Господњег. У навечерје празника, бденије је служио презвитер Бошко Симић, парох хоргошки.

На дан празника, у понедељак, 6/19. августа 2024. године, свету Литургију је служио отац Бошко који је празничном беседом поучио сабрани верни народ. По заамвоној молитви извршен је трократни опход око светог храма и служен помен ктиторима и приложницима, а затим је у храму извршен чин освећења новог рода винове лозе. Светој Литургији  је присуствовао г. Акош Гуташи, римокатолички жупник хоргошки.

Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Милан Узуров, парох бођански, уз саслужење свештенства Епархије бачке. У наставку вечерњег богослужења извршен је чин благосиљања славских дарова које су припремили  Миодраг Мркшић и Јован Бабин. Залог кумства за наредну годину преузео је Саша Адамов. После вечерњег богослужења уследио је културно-уметнички програм у коме су наступили Јана Танкосић из Карађорђева и чланови Српског културног центра „Стеван Сремацˮ из Сенте.